Historisk seterbu - Rustandsetra - book for kortidsutleie fra 20. august 2023

01.06.2023
Utsikten fra seterbua mot sør
Utsikten fra seterbua mot sør

Den historiske seterbua på Rustandsetra har vært i bruk siden 1700-tallet. Først som ei årebu (åpen ildsted fra gulvet). Gjennom generasjoner på garden Rustand den vært bygd ut etter hvert som behovene har endret seg i gardsdrifta.  Seterbua er plassert på en kolle der setervollen ligger med storartet  fjellutsikt mot sør, øst og vest. Solgang fra morgen til kveld.  Seterbua brukes i landbruksdrifta, og leies ut når den ikke er i bruk. Ta kontakt for booking. 

Seterbua har 3 soverom, kjøkken, stue, hems, bad, entre, gang, bod. Det er innlagt strøm. Kjøkken med oppvaskmaskin, komfyr og induksjonsovn. Vaskemaskin. Wifi. Ta kontakt for booking. 

Vei frem til seterbua sommer og vinter. Parering utenfor døra. 

Langrennsløyper i umiddelbar nærhet. Se nærmere på løypekart. Fine muligheter for topptur og fjellski direkte i fjellheimen fra seterbua. Kort kjøreavstand (30 min) til alpintanlegg. Rikelig med turstier i fjellet, mange turmuligheter både langs skog og i snaufjellet. Anledning til ørretfiske. Fiske med garn eller stangfiske fra båt er mulig å leie. Jaktmuligheter i området.